@BitcoinHaber: Bitcoin Ödeme Arayüzü : Coinvoy

26 Ağustos 2014 Salı

Bitcoin Ödeme Arayüzü : Coinvoy

Elektronik ticaret sitenizde bitcoin ile ödeme almak ya da sadece günlük sayfanızdan bitcoin ile bağış toplamak istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Coinvoy.net size basit bir arayüz ile ihtiyacınız olan ödeme fonksiyonunu ücretsiz olarak sunmayı vaadediyor.

coinway-logo-bitcoin-odeme
Coinvoy Bitcoin ile Ödeme Arayüzü


Sistemin kurucuları ODTÜ mezunu 3 girişimci:

coinvoy-ekibi
Coinvoy Ekibi


Alp Deniz Öğüt: ODTÜ Havacılık Muhendisliği mezunu. İki senedir profesyonel web programcısı olarak çalışıyor. Kendi deyimiyle "Beşikten Yazılımcı". Umut Erdal: ODTÜ Bilgisayar Muhendisliği mezunu. Profesyonel sunucu ve ağ geliştiricisi, facebook oyun programcısı. P2P yazılımlara ve dijital para protokollerine gönül vermiş. Safir Cu: ODTÜ Sosyoloji Lisans, Utrecht Universitesi (Hollanda) ve Hull Üniversitesi (İngiltere) Beşeri Bilimler Yüksek Lisans mezunu. Teknolojik gelişme ve merkezsizleşme çerçevesinde dijital para konsepti ve topluluğu üzerine akademik araştırmalar yürütüyor.

Coinvoy API yi tasarlayan bu ekip amaçlarının daha once de BitLucky.io ve CoinGrab.info gibi servisler sunarak Bitcoin ve guvenlik protokolleri üzerine edindikleri tecrübeyi son teknolojiyi aktif olarak şekillendiren çözümler üretmek olduğunu söylüyor. Takım sözcüsü Safir Cu, Coinvoy.net ödeme arayüzü fikrinin nasıl oluştuğunu şöyle anlatıyor:

"Coinvoy fikri, 2013 Hong Kong Bitcoin buluşmasında biraraya geldiğimiz diğer dijital para gönüllüleri ve yazılımcılarla Bitcoin protokolünü herkese ulaştırabilmek adına yaptığımız beyin fırtınası seansları sonucunda ortaya çıktı. Coinvoy'u hem ücretsiz sunabilmemizi hem de güç ve güvenlik performansını maksimize etmemizi sağlayan bu tasarımın en önemli özelliği de isteyen tüm yazılımcılar tarafindan geliştirilmeye imkan sağlaması." 

Akla ilk gelen soruların başında ücretsiz bir servisin sürekliliğini nasıl sağlayacağı oldu. Safir bu soruya da şu yanıtı veriyor:

"Coinvoy servisini tum kullanıcılara ücretsiz sunarken, kullanıcıların bağışlarının yanısıra, Bitcoin protokolüne içkin aktarım bedelini optimize ediyoruz. Teknik olarak, aktarımların kilobyte cinsinden büyüklüğünün azaltılmasıyla, kullanıcılar üzerinden değil protokol üzerinden, yani yalnızca Bitcoin'e içkin aktarım bedeli üzerinden servisi devam ettirecek karı elde ediyoruz." 

API dokümantasyonu ve örnek kod için https://coinvoy.net/developers adresine başvurabilirsiniz.


@BitcoinHaber