@BitcoinHaber: Bitcoin Belgeselinde Kim Kimdir

9 Ekim 2014 Perşembe

Bitcoin Belgeselinde Kim Kimdir

Bitcoin ile ilgili ilk uzun metraj belgesel film "The Rise and Rise of Bitcoin" 10 Ekim'de Vimeo ve iTunes üzerinde izleyici ile buluşuyor.

bitcoin-belgesel-filmi-rise-of-bitcoin
Bitcoin belgeseli


Filmde rol alan karakterleri bitcoin ile ilgili haberleri takip edenler az çok tanıyorlar. Belgeseli izlemeyi düşünenler arasında bitcoin dünyasına ilk kez adım atacak izleyiciler için bu kişileri birkaç kısa paragrafta tanıtmak istedik.


Daniel MROSS
35 yaşında bir bilgisayar programcısıdır.  Filmin yönetmeni Nicholas MROSS'un kardeşi olan Daniel, bitcoin ile tanışmasının ardından hayatındaki değişmeleri bize aktarıyor.

bitcoin-daniel-mross
Daniel MROSS
Charlie SHREM
24 yaşındaki Charlie, ilk bitcoin şirketlerinden olan BitInstant'ın kurucusudur. Ülkemizde basının yanlış bilgilendirmesi sonucu bitcoin CEO'su olarak tanınmıştır. Silk Road adlı yasadışı site olan bağlantıları yüzünden halen ev hapsinde bulunmaktadır.

charlie-shrem
Charlie SHREM

Gabriel SUKENIK
Coinapult adlı bitcoin cüzdan servisinde yöneticidir.

Jered KENNA
ABD'de açılan ilk bitcoin borsası Tradehill'in kurucusu ve eski CEO'sudur.


Erik VOORHEES
Bitcoin girişimcisi ve aktivisti olan Erik bir çok projeye imzasını atmıştır. En çok bilineni bitcoin ile çalışan ilk kumar sitesi olan SatoshiDice'tır.

Erik-VOORHEES
Erik VOORHEES
Gavin ANDRESEN
Bitcoin sisteminin mucidi Satoshi NAKAMOTO ile çalışan ilk programcılardandır. NAKAMOTO'nun izini kaybettirmesinden sonra projeyi ana geliştirici olarak devralmış ve yazılımın gelişmesini sağlamıştır.
Gavin ANDRESEN
Gavin ANDRESEN

Mike CALDWELL
Bitcoin'leri alltın ve gümüşten bastığı "Casascius Coins" ile ilk kez fiziksel anlamda paraya dönüştürmüştür.


Mark KARPELES
İlk ve bir zamanların en büyük bitcoin borsası olan MT.GOX'un kurucusudur. Borsa geçtiğimiz sene iflas ettiğini açıklamıştır. Mark KARPELES türkücü Kubat'a olan benzerliği ile dikkat çekmektedir.

mark-karpeles-kubat
Mark KARPELES (solda) ve Kubat (sağda)


Roger VER
Bitcoin tutkusu yüzünden "Bitcoin Jesus" adı verilen yatırımcıdır. Bitcoin'in tanıtımı amacıyla dünyayı gezmektedir.
Roger VER
Roger VER


Jennifer SHASKY CALVERY
ABD Hazine Bakanlığına bağlı Finansal Suçlar Yaptırım Ağı (Financial Crimes Enforcement Network) müdürüdür. Yönettiği kurumun görevi kara para aklama ve yasadışı para işlemlerini takip etmektir.

Cameron WINKLEVOSS ve Tylor WINKLEVOSS
Bitcoin'e büyük yatırım yapmış Facebook zengini ikiz kardeşlerdir. Piyasadaki tüm bitcoinlerin 100'de birini ellerinde bulundurmaktadırlar.
Cameron WINKLEVOSS ve Tylor WINKLEVOSS
Cameron WINKLEVOSS ve Tylor WINKLEVOSS


Tony GALLIPI ve Stephen PAIR
Satıcıların kolaylıkla bitcoin kabul etmesini sağlayan bitcoin ile ödeme sistemi BitPay'in kurucularıdır.

Brian ARMSTRONG ve Fred EHRSHAM
Bitcoin cüzdan servisi Coinbase'in kurucularıdır. Girişimleri büyük miktarda yatırım alarak ticari başarıyı yakalamış ilk bitcoin Start-up şirketlerinden biri olmuştur..,

Yifu GUO
Bitcoin madenciliği için özel üretilmiş donanımlar olan ASIC tabanlı çipleri yaratan ilk kişidir. Bu buluşun ardından bitcoin madenciliği artık CPU ve GPU ile üretimin mümkün olmadığı yeni bir çağa girmiştir.
 
İsimsiz Bay BITCOIN
Belgeselde Narkotik dağıtım işini sokaklaran Internet'e taşıyan satıcıdır.
İsimsiz Bay BITCOIN
İsimsiz Bay Bitcoin


Vitalik BUTERIN
Genç bir bilgisayar programcısı ve teknoloki yazarı olan Vitalik, ilk basılı bitcoin dergisi olan Bitcoin Magazine'in kurucusudur. Başta Ethereum olmak üzere kriptopara tabanlı birçok projenin sahibidir.
Vitalik BUTERIN
Vitalik BUTERIN

Zach HARVEY
Bitcoin ATM üreticisi Lamassu kurucusu ve CEO'sudur
 
Bobby LEE ve Charles LEE
Bobby LEE, Çin'in en büyük bitcoin borsası BTC China'nın kurucusu ve genel müdürüdür. Kardeşi Charles LEE ile bitcoin'den sonra en çok bilinen alternatif kriptopara Litecoin'in mucididir.
Bobby LEE
Bobby LEE


Bu belgesel filmi The Rise and The Rise of Bitcoin resmi sitesinden bitcoin veya kredi kartı ile ödeyetek satın alabilirsiniz.

@BitccoinHaber

İlgili diğer haberler : Bitcoin Belgesel Filmi Pek Yakında