@BitcoinHaber: Bitcoin Çizgi Roman Oldu

13 Aralık 2014 Cumartesi

Bitcoin Çizgi Roman Oldu

"Satoshi Nakamoto'nun Peşinde" ilk bitcoin çizgi romanı.

Bitcoin'in gizemli mucidi Satoshi NAKAMOTO, İspanyol girişimci Alex Preukschat'a ilham kaynağı oldu. The Hunt for Satoshi Nakamoto (Satoshi NAKAMOTO'nun Peşinde) adlı çizgi roman geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı.


the-hunt-for-satoshi-nakamoto-comic-book
Satoshi Nakamoto'nun Peşinde - Çizgi Roman


Bitcoinist sitesine verdiği röportajda Preukschat bitcoin ile tanışmasının ardından duyduğu heyecanı okuyucuları ile paylaşmak için kısa bir hikayeyi çizgiye döktüğünü söyledi.  Coinsummit konferansında tanıtımını yaptığı ilk çizgi roman projesi bitcoin topluluğundan büyük ilgi gördü ve kitabını yayınlamak için ihtiyaç duyduğu 42 BTC'nin çok üzerinde yatırım toplamayı başardı.

Kitaba hayat veren yardımcı yazar Josep Busquet ve çizer José Ángel García Ares çizgi roman dünyasının tanınmış isimlerinden.

Hikaye

Satoshi Nakamoto'nun peşinde çizgi romanında teknoloji, kripto, politika ve bilim kurgunun iç içe geçtiği bir ortamda kahramanlarımızın Satoshi Nakamoto olduğuna inandıkları kişilerin peşinde atıldıkları macerayı izlerken bir yandan da bitcoin'in tarihi ve felsefesine ait ipuçları da bulacaksınız.




Henüz Türkçe'ye çevrilmeyen çizgi romanın İngilizce ve İspanyolca baskılarını Internet sitesinden bitcoin karşılığında satın almanız mümkün. Fiyatı ise 16 Euro.

Satoshi Nakamoto'nun Peşinde kitabını dibbuks sitesinde bulabilirsiniz.
http://www.dibbuks.es/tienda/index.php?route=product/product&product_id=361

BitcoinHaber okurları için düzenlediğimiz ufak bir yarışmaya katılarak da bu çizgi romana ücretsiz sahip olma şansını yakalayabilirsiniz. Ekteki formu doldurup sorumuza doğru yanıt veren 1 kişiye Hunt for Satoshi Nakamoto kitabının İngilizce baskısını hediye ediyoruz.
Yarışmaya son katılım tarihi: 31 Aralık 2014


--
Katılım süresi sona ermiştir. 14 okuyucumuz bize doğru cevabı gönderdi. Aralarından 1 kişiye hediye göndereceğiz. Talihlimiz 337000 no lu bitcoin bloğu çözüldüğünde belli olacak. Katılımcılara detaylı açıklama email ile gönderilmiştir.