@BitcoinHaber: iPhone Bitcoin Cüzdanı

30 Temmuz 2014 Çarşamba

iPhone Bitcoin Cüzdanı

iOS cihazınıza "bitcoin cüzdanı" yükleyerek bitcoin dünyasına ilk adımınızı atabilirsiniz.


bitcoin-telefon
Cep Telefonundan Bitcoin

2014 Ocak ayında App Store'da bulunan bitcoin uygulamaları kaldırılmıştı. 7 Ay sonra güvenlik prosedürünü gözden geçiren Apple Blockchain.info uygulamasına izin verdi. Blockchain.info uygulaması hesabınızdaki cüzdana bağlanarak bitcoin'lerinizi harcamanızı ve bitcoin ile ödeme kabul etmenizi sağlayan kullanımı çok basit bir uygulama.

iphone-bitcoin-cuzdan-uygulamasi-blockchain
iPhone Bitcoin Cüzdanı Uygulaması Blockchain.info
Blockchain şirketinden Nicolas Cary'nin yaptığı açıklamaya göre bu Apple için büyük bir değişimin göstergesi. Sadece Apple için değil genel olarak bitcoin için de bir dönüm noktası. Dünyanın önde gelen teknoloji şirketi Bitcoin teknolojisine artık hazır. Uygulama ile iPhone'unuzda yeni bir cüzdan yaratıp kullanabilirsiniz ya da WEB üzerinden oluşturduğunuz mevcut cüzdanınıza bağlanabilirsiniz.

blockchain-logo
blockchain.info


Uygulamayı ilk kez çalıştırdığınızda cihazınızı Blockchain.info ile eşleştirmenizi istiyor. Tüm işlemlerinizi telefonunuzda izleyebiliyorsunuz ve ödeme yapacağınız adresin karekodunu okutup bitcoin gönderebiliyorsunuz. Uygulamaya erişmek için belirlediğiniz 4 haneli bir pin kodunu girmeniz gerekli.

blockchain-cuzdani-ekran
Blockchain Uygulaması


Apple Haziran ayında yayınladığı güvenlik güncellemesinin ardından kriptoparalara olan yaklaşımını da olumlu yönde değiştirdi. Önceden uygulamaları "çözümlenmemiş bir sorun" yüzünden kaldırdığını açıklamıştı. Uygulama dükkanına girebilen ilk bitcoin uygulaması Blockchain.info ilerde özelliklerini geliştireceğini duyurdu. Beklenen özellikler arasında bitcoin kabul eden işyerlerinin haritası da bulunuyor.

amasya-misket-elmasi
Amasya Misket Elması Hakiki


PayPal uygulaması ve diğer bankacılık uygulamalarına yer veren Apple'ın neden başta bitcoin'e karşı olduğu hala merak konusu. Bitcoin meraklıları ise şimdi büyük bir haksızlıktan geri adım atıldığı yönünde hemfikirler.

Kaynak: http://techcrunch.com/2014/07/28/blockchain-bitcoin-wallet-is-back-in-the-apple-app-store/