@BitcoinHaber: Sanal Para ve Yükselişi

16 Temmuz 2014 Çarşamba

Sanal Para ve Yükselişi

Bitcoin yatırım aracı olduğu kadar bir ödeme sistemi olarak da kullanılıyor. Bu sistemi ülkemizde ilk kez entegre eden mağazalardan olan 3Dörtgen geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte bitcoin ve sanal paralar ile ilgili bir sunum da gerçekleştirdi.

Mobil bitcoin cüzdanı ile ödeme

15 Temmuz'daki buluşmaya bitcoin ile yakından ilgilenenler ile daha önce sadece adını duyup ne olduğunu merak eden kalabalık bir topluluk katıldı. Sunumda Alp IŞIK bizlere para'nın tanımından başlayıp bitcoin'in hangi ihtiyaca cevap olarak tasarlandığına, nasıl üretilip nerelerde kullanıldığına kadar herkesin sorduğu soruları kolay anlaşılır bir dille ve kendine has örneklerle anlattı. Sunumun görüntüleri bu sayfadan izleyebilirsiniz.



3Dörtgen kafeterya bölümünde satılan ürünlerin üzerinde karekod basılı etiketler var. Android veya iOS telefonunuzda bulunan mobil bitcoin cüzdanınızı kullanarak bu ürünlerden satın alabiliyorsunuz.



Etkinliğin sonunda tüm katılımcılara 3 boyutlu yazıcı ile üretilmiş bitcoin logolu anahtarlıklar da dağıtıldı. Bize kalırsa çay markası olarak da kullanılabilir.

Bitcoin Logo Anahtarlık


İlgili diğer yazılar:
Çamlıca'da Bitcoin ile Çay