@BitcoinHaber: PayU Türkiye Bitcoin Açılımı

21 Mayıs 2015 Perşembe

PayU Türkiye Bitcoin Açılımı

Türkiye'de birçok büyük e-ticaret sitesinin sanal pos altyapısını sağlayan PayU Türkiye CEO'su Emre Güzer dün akşam Twitter üzerinden paylaştığı mesajında bitcoin konusunda ciddi düşündüklerini yazdı.

payu-turkiye-emre-guzer-bitcoin
PayU Türkiye

Emre Güzer'e bitcoin hakkında planlarını sorduk. PayU Türkiye üst yönetiminin Bitcoinhaber ile paylaştığı düşünceleri ve bitcoin yol haritası şöyle:

  •  Çalışmalar şu an gizli tutulmakla birlikte, sanal pos kullanıcılarına bitcoin’le ödeme hizmeti sunmanın ötesinde bir çalışma.
  •  Bitcoin’in gidişatından oldukça memnunum. Kurdaki dalgalanmaların azalmasını müteakip - ki burada devletarası regülasyonlar önemli bir yer tutuyor - daha sıklıkla tercih edilen bir ödeme aracı olacağını düşünüyorum. Uzun vadede ise BitCoin’in devletler tarafından regülasyonlar ile kontrol altında tutulacağını, takibinin yapılabileceğini öngörüyorum. Bunun için epey bir zaman var önümüzde.
  •  BitCoin’in önündeki en büyük engel, kaçakçılık, kara para aklama vb konularda herkes tarafından bir kaçış noktası olarak görülmesi. Bu algıyı değiştirmek için de zamana ihtiyacımız var.
  •  Türkiye’de BitCoin kullanımı istenilen / beklenen seviyelerde değil. Henüz kullanım alanı kısıtlı birkaç sektörde BitCoin’le ödeme kabul edilebiliyor.

Bu mesajdan 2 hafta sonra, 2 Haziran 2015'de Ankara'da düzenlenen e-ticaret seminerinde yaptığı konıuşmasında Emre Güzer: "Yakın zamanda Napster olarak bir bitcoin satın almamız olacak" şeklinde bir açıklama yaptı.





@BitcoinHaber