@BitcoinHaber: Bitmain S7 Madencisi Geliyor

20 Ağustos 2015 Perşembe

Bitmain S7 Madencisi Geliyor

19 Ağustos 2015, (Pekin) - Bitmain sonunda şirkerin dördüncü nesil ASIC bitcoin madenci çipini duyurdu: BM1385

bitmain-antminer-s7-bm1385-bitcoin-miner-chip
Bitmain BM1385 ASIC Madenci Çipi


Şirketin açıklamasına göre BM138 çipi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC)'de 28 nanometre teknolojisiyle üretildi. Bitmain, çiplerin tamamen özgün tasarımla üretildiğini ve her bir çipin saniyede 32.5 milyar hash (GHs) değerine ulaşabileceğini de ekledi. 0.66V çekirdek voltajı ile beslendiğinde çipler her GHs için sadece 0.216 Watt güç harcıyor.

Bitmain, BM1385 çiplerinin şirketin  tanınmış madenci modeli Antminer serisinin son üyesi S7 modelinde kullanılacağını açıkladı. Antminer S7 halen geliştirme sürecinde bulunuyor ancak yeni nesil çipler yakın gelecekte son kullanıcılar tarafından da satın alınabilecek.

Çip tasarımcılarına göre bitcoin madencisi tasarımındaki en büyük problem performans ve elektrik tüketimini dikkatlice dengelemek. Düşük güç tüketimiyle madencilerin elektrik faturaları düşecek ve daha az enerji maliyetiyle daha yüksek oranda bitcoin üretilebilecek.

Bu gelişme ile bitcoin üretimi madenci çiftliklerinden çıkıp tekrar evlere dönebilir. Ancak uzmanlar elektrik tüketiminin yanında soğutma için gereken enerji ve gürültü konusunda endişeliler. Yeni nesil cihazların küçük madenciler tarafından evlerde kullanılabilmesi için bu sorunları çözmesi gerekiyor. Özellikle Türkiye'de elektrik fiyatları çok yüksek olduğundan bu cihazlar verimli olmaktan uzaklar.

bitmain-antminer-s5+
Bitmain Antminer S5+


Yeni üretilen BM1385 çipi 26 nanometre teknolojisinde olmasına rağmen özel olarak tasarlandığı için performansı aynı skaladaki çiplere göre daha yüksek ve enerji tüketimi asgariye indirilmiş. Bir sonraki hedef ise 16 nanometrede daha hızlı ve düşük enerjiyle çalışan  ASIC madenci çipleri üretmek olacak.

Kaynak:
Bitmain BM1385 hakkındaki bitcointalk konusu