@BitcoinHaber: Ankara'da Bitcoin ve Blockchain Etkinliği

1 Nisan 2016 Cuma

Ankara'da Bitcoin ve Blockchain Etkinliği

Ankara'da bitcoin ve blok zinciri konuşuldu


Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve İstanbul Finans Derneği desteği ile IdeaPort tarafından 31 Mart'ta Ankara Bilkent Cyberpark'ta bulunan Kıvılcım teknoloji merkezinde düzenlenen, Bitcoin ve Blockchain teknolojierinin tanıtıldığı etkinlikte Türkiye'deki bitcoin ekosisteminin önemli isimleri konuşmacı olarak yer aldılar. 

bitcoin-ankara-kivilcim
Kıvılcım'da Bitcoin ve Blockchain Etkinliği


Coin-Türk editörü Levent Kurt Bitcoin'in ilk kripto para olduğundan bahsetti ve daha önce tanışmamış olanlar için kısa bir giriş yaptı. Bitcoin'in blockchain teknolojisinin ilk uygulama örneği olduğunu söyledi. Şubat ayı itibariyle günlük 108 milyon dolarlık bitcoin'in el değiştiridiğini ve Western Union gibi para transfer sistemlerine rakip olduğunu belirtti. Türkiye'deki ve dünyadaki bitcoin borsalarında 200 milyon dolarlık bitcoin işlemi yapıldığını açıkladı. Bitcoin'in neden değerli olduğunu altında yatan blockchain teknolojisine bağladı.

IngBank Türkiye Yazılım Uzman Ozan Cihangir bitcoin madenciliğinden bahsetti. Blockchain ve Bitcoin'in nasıl çalıştığı ile ilgili teknik bilgilerini paylaştı. Donanım tabanlı madencilikte kullanılan cihazlara değindi. Altın madenciliğine benzetilse de aslında deftere bir kayıt işlemeden ibaret olduğunu anlattı.

İstanbul Finans Derneği Yönetim Kurulu başkanı Oğuzhan Çetinkaya ise Finans dünyasında blockchain teknolojisine ilginin yoğun olduğunu belirterek bu teknolojiye yatırım yapan dünyadaki büyük finans kuruluşlarından örnekler verdi.

IBM Ortadoğu ve Afrika bölgesi ödeme sistemleri ve Blockchain lideri Kathryn Harrison  IBM'in bitcoin ve blockchain teknolojisine bakışını anlattı ve IBM Blockchain projesinden bahsetti.

Finans dünyasında yeni trend bitcoin ve blockchain sunumlarını buradan izleyebilirsiniz:

 https://youtu.be/BdSseFXRSd8



Öne Çıkan Fotoğraf : Merve Yaşaroğlu , Twitter