@BitcoinHaber: Steam Bitcoin kabul ediyor

22 Nisan 2016 Cuma

Steam Bitcoin kabul ediyor

Steam bitcoin kabul ediyor.


21 Nisan da Reddit forumunda yayınlanan bir duyuru oyunseverleri ve bitcoin topluluğunu heyecanlandırdı. Oyun dağıtım platformu Steam bir sonraki sürümde bitcoin ile ödeme kabul edeceğini bir kez daha teyid etti.

steam-bitcoin
Steam


Henüz resmi olarak tarihi belli olmasa da beta sürümü yayında olan Steam sürümünün çok yakında devreye alınacağı tahmin ediliyor.

Bitcoin ile ödeme kabulü Steam platformunun tamamı için geçerli olacak. Bu sayede bütün  ülkelerdeki kullanıcılar oyunları bitcoin ile alabilecekleri gibi oyun içi objeleri de Steam Marketplace üzerinde bitcoin ile satabilecekler.

steam-bitcoin-support-bitcoin-announcement

          STEAM ekibi tarafından yayınlanan duyuruda şöyle deniyor:
Bitcoin desteği yakında!
Steam'de bitcoin ile ödeme kabul edeceğini duyurmaktan heyecanlıyız.

Steam üzerinde daha fazla müşteriye ulaşabilmek için bitcoin ödemelerini işlemek üzere dışarıdan bir ödeme servisi sağlayıcısı ile çalışıyoruz. Bitcoin bazı ülkelerde oldukça rağbet gören bir çevrimiçi ödeme sistemi oldu, biz de partnerlerimizi risk ve volatiliteden koruyan, aynı zamanda son kullanıcıya fayda sağlayan bir sistem kuruyoruz.

Herhangi bir aksiyon almanız gerekmiyor. Eğer müşteri bicoin ile ödemeyi seçerse ürün eskiden olduğu gibi yerel para birimi üzerinden fiyatlandırılacak.
  • Kullanıcı yerel para birimi üzerinden fiyat bilgisini görecek. (Ör: €29.99)
  • Ödeme servis sağlayıcı bu €29.99 luk miktarı günlük bitcoin çevrim kuru üzerinden bitcoin'e çevirecek. Yani kullanıcı bitcoin ödeyecek ama ödeme sağlayıcı bize parayı normal para birimi üzerinden gönderecek. Hiçbir zaman Valve elinde bitcoin tutmayacak.
  • Bitcoin üzerinden fiyatlama yapmanız, ya da bitcoin'in değerini takip etmeniz gerekmiyor. Ürününüzün satış fiyatı değişmeyecek.

Çok yakında gerçekleşecek bu güncellemenin Steam'in oyun satın almak ve oynamak için daha iyi bir yer haline getireceğine inanıyoruz.Sorularınızı ve endişelerinizi lütfen bizimle paylaşın.


Kaynak: The Merkle
Steam Update Confirms Impending Bitcoin Integration