@BitcoinHaber: Bitcoin Yasası Geliyor

8 Nisan 2014 Salı

Bitcoin Yasası Geliyor

Temsilci Stockman'dan ilk Bitcoin yasa teklifi


ABD Kongre temsilcisi Steve Stockman (Texas Temsilcisi)  bu sabah (8 Nisan) New York'ta düzenlenen Bitcoins Inside konferansında sanal paralar hakkında ilk yasa teklifini bu öğleden sonra sunmayı planladığını açıkladı.



Sanal Para Vergi Reformu Yasası, IRS (ABD Maliyesi) in federal vergilendirme amacıyla sanal parayı para birimi gibi değerlendirmesine izin verecek.

Kanunda yapılan tesbit şöyle:


"Sanal paraların mülk gibi sınıflandırılması kullanıcıların bu para birimine bağlı olarak gelir elde ettiği her türlü işlemde sanal parayı satın aldığı kur üzerinden gelir vergisi ödemesi anlamına geliyor."




IRS nin 25 Mart 2014 de yayınladığı sanal para rehberinde Bitcoin de dahil olmak üzere sanal paraların federal vergilendirme kapsamında mülk olarak değerlendirileceği belirtilmişti. Bu da sanal paradan elde edilen gelirin kayıt altına alınması ve beyan edilmesini gerektiriyor. Bitcoin Vakfı bunun gerçek dışı beyana yol açabileceği görüşünde.

Temsilci Steve Stockman bu kanun teklifiyle "farkındalık yaratarak Bitcoin camiasında sanal paralarda devlet düzenlemesi etrafında fikir birliği yaratmayı amaçladığını" söylüyor.
"Hiçkimsenin ne istediği konusunda açık bir fikri olduğunu sanmıyorum ve Bitcoin diyaloglarını başlatmak istiyorum"

Stockman bitcoin ile bağış kabul eden ilk ABD Kongre üyesi olmuştu.

Kaynak: Forbes (8 Nisan 2014)
Çeviren: BitcoinHaber.net