@BitcoinHaber: Bithackistanbul Başladı

5 Nisan 2014 Cumartesi

Bithackistanbul Başladı

İstanbul Bitcoin ile ilgili ilk etkinliklerden birine ev sahipliği yaptı. 

Bithack İstanbul'a katılan fikir sahipleri,yazılım geliştiriciler, tasarımcılar ve yatırımcılar birlikte bitcoin projeleri üretmek için Bahçeşehir Üniversitesinde toplandı.



Toplantı bitcoin ile ilgili konuların masaya yatırıldığı panel ile başladı. Katılımcılar CoinTürk haber sitesi kurucusu Av.Onur ATAM, Angel Labs kurucusu Bora KIZIL, BTCTürk Genel Müdür yardımcısı Emre KENCİ ve Koinim kurucusu Çağatay YÜKSEL panel moderatörü ise Bithack organizatörü Burak YAMAN oldu.



Panelde ilk sırada Türkiye gündemindeki yasaklamaların Bitcoin'e olan etkilerinden bahsedildi. Av. Onur ATAM Bitcoin yasadışı ilan edilmediği sürede yasaldır, yanlış birşey yapmıyoruz diyerek hukuki açıdan bir sorun olmadığınun altını çizdi. Süreçle ilgili daha çok yol katedilmesi gerektiğini belirten Onur ATAM 6 ay önce çıkan kanunla bağdaştırılamayacağını ancak dünya ile beraber çıkacak yasalar ve yönetmelikler ile düzenlemelerin yerini alacağını söyledi.

Bora KIZIL yurtdışında da tereddüt algısı yaşandığına değindi. ABD de melek yatırımcıların konuyla çok ilgilendiklerini, kuluçkarın açıldığını hatırlatarak 2 sene içinde 1 Milyar $ yatırımın sözkonusu olduğunu söyledi.

Emre KENCİ türk White Label girişimi olarak BTCTrade ortamından bahsederek her ülkede çeşitli belirsizliklerin olduğunu ve buralarda kendi para transferi kanunlarına uygun olarak hareket edileceğini söyledi.

Bitcoin'in gelişmeye açık taraflarının ele alındığı ikinci turda Çağatay Yüksel Blockchain teknolojisi ve finansal alandan gelecek yenilikleri beklediğini söyledi.

Panelistlere bithack katılımcılarına ve girişimcilere fikir verecek proje önerileri soruldu. Koinim ve BTCTürk her ne kadar şirket planlarını vermek istemese de yurtdışına açılacaklarının ipuçlarını verdiler.

Bithack etkinliği katılımcıların proje önerilerini 60'ar sn içinde sunmalarının ardından takımların kurulması ve geliştirmelere başlanması ile devam etti.

Projelerden en ilginç olanlardan birisi Bitcoin ödeme kabul eden el ve kahve falı makinası. Gelecek haftalarda İstanbulda Tepe Natilius AVM de hizmete girecek makina ile aynı zamanda bozuk paranızı bitcoin'e çevirmeniz de mümkün olacak.



Diğer bir ilginç proje ise WakeUp Shibe oldu. Mobil cihazlar üzerinde çalışan çalar saat uygulamasında uyanmayı ertelemeniz durumunda Doge coin'lerinizi kaybetmeyi göze almanız gerekiyor.



Bithack etkinliği 6 Nisan pazar akşamına kadar devam edecek ve en başarılı projeler jüri tarafından belirlenecek.

@BitcoinHaber