@BitcoinHaber: Fidye İsteyen Virüslerden Korunma Yolları

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Fidye İsteyen Virüslerden Korunma Yolları

CryptoLocker Virüsüne Dikkat !


bitcoin-ile-fidye-isteyen-virus-uyarisi
Bitcoin ile fidye isteyen virüslere dikkat!

Bilgisayarınızdaki tüm dosyaları şifreleyen ve sizden bitcoin ile fidye isteyen virüs her geçen gün başka şekillerde karşımıza çıkarak yayılmaya devam ediyor.

Virüsten korunma yolları;

1-) TTnet , Turkcell ve PTT'den gelen maillere dikkat edin, mailin kaynağına bakın ve asla mail içerisinde ".exe" uzantılı dosya varsa bunu indirip çalıştırmayın.

2-) Mailinize gelen "e-faturanızı görüntülemek için tıklayın" şeklinde mailler sizi başka bir siteye yönlendirip buradan program indirtmeye zorluyorsa ASLA bu programı indirip çalıştırmayın. Genelde faturanızı görmek için tıkladığınızda başka linke yönlendirip otomatik ".exe" uzantılı program indirtmeye çalışılıyor.

3-)Kargonuz belirttiğiniz adrese ulaşmadı, kargonuzu getirdik evde yoktunuz tarzı PTT'den gelmiş gibi gözüken maillere dikkat edin.

Virüs bir şekilde bulaştı ise;

Bitcoin ile ödeme yapmayın, ödeme yapsanız bile dosyalarınızı kurtarmanız garanti değil ve ödeme yaptıkça bu saldırıları yapan kişiler daha çok güçleniyor.

CryptoLocker virüsü ve diğer saldırılara karşı ilk yapmanız gereken devamlı önemli dosyalarınızı yedek almaktır. Dropbox, Google Drive, Skydrive gibi hizmetler oldukça uygun fiyatlara otomatik bulut yedekleme hizmeti vermektedir, yedek almayı ihmal etmeyin!

Bu yazı https://www.facebook.com/btcturk sayfasından alınmıştır