@BitcoinHaber: Bitcoin belgesel filmi 10 Ekim'de gösterimde

16 Mart 2014 Pazar

Bitcoin belgesel filmi 10 Ekim'de gösterimde

Bitcoin'in inanılmaz hikayesi belgesel film oldu. 10 Ekim'de yayına girecek bitcoin belgeselini çevrimiçi izlemek isteyenler 12.99$ ödeyerek iTunes ve Vimeo on Demand sitesinden satın alabiliyor.

bitcoin-belgesel-filmi-rise-of-bitcoin
The Rise and Rise of Bitcoin

The Rise and Rise of Bitcoin (Bitcoin'in Çıkışı ve Yükselişi) ilk uzun metrajlı bitcoin belgeseli. Yönetmenliğini Nicholas Mross'un yaptığı belgesel film 35 yaşında bir bilgisayar bir programcısı olan Dan'in bitcoin ile tanışmasının ardından tutkulu ve takıntılı bir şekilde kripto paralara duyduğu ilginin etrafında gelişiyor. Film bizi bitcoin'in hızla gelişen dünyasında yolculuğa çıkarıyor. Bu yolculukta yeni ekonomik düzeni şekillendirecek bitcoin girişimcilerinin hikayeleri bize eşlik ediyor. Bitcoin madenciliğindeki rekabeti görüyoruz ve bitcoin camiasında yeşeren alt kültürleri tanıma fırsatı buluyoruz. Açık kaynaklı dijital para biriminin sosyal ve politik etkilerini incelerken birbirinden çok farklı görüşlerle ve karakterlerle karşılaşıyoruz. Bitcoin'in yükselişi parasal sistemi sarsarak dünyayı değiştirecek mi? (IMDB)

The Rise and Rise of Bitcoin 23 Nisan 2014'te Tribeca Film Festivalinde gösterildi. Online izlemek için aşağıdaki adresten satın alabilirsiniz. Film orijinal olarak birçok altyazı ile sunuluyor ancak henüz aralarında Türkçe yok. Gösterime girdiğinde Türkçe çeviriyi @bitcoinhaber sitesini takip ederek edinebilirsiniz.

http://bitcoindoc.com/store


 
The Rise and Rise of Bitcoin film Fragmanı
Güncelleme (16 Nisan 2014)
Filmin Resmi Fragmanı Yayınlandı.

Filmin fragman müziği şimdiden bitcointalk forum grubundaki izleyicilerden büyük beğeni topladı.

@BitcoinHaber

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt2821314/
Filmin resmi WEB sayfası: http://theriseandriseofbitcoin.com/
Twitter: http://twitter.com/BitcoinDoc
Facebook: https://www.facebook.com/BitcoinDoc