@BitcoinHaber: Zihni Müzik bitcoin kabul ediyor

29 Mart 2014 Cumartesi

Zihni Müzik bitcoin kabul ediyor

Türkiye'nin en eski ve önde gelen müzik marketlerinden Zihni Müzik bitcoin kabul ediyor.





Kadıköy'de Akmar pasajı içinde mağazası bulunan Zihni Müzik internet üzerinden satış konusunda da en iddialı satıcılardan bir tanesi. Ülkemizdeki en geniş eski ve yeni plak arşivini elinde bulunduran işletme satışlarının %30 unu yurtiçine ve yurtdışına çevrimiçi kanallardan gerçekleştiriyor. Türkiye'de müzik sektöründe bitcoin kabul eden ilk işletme olarak da ipi göğüslemiş durumda.

Dünyada bitcoin kullanan işletmelerin listelendiği CoinMap sitesinde yayınladığı küçük ilandan yola çıkarak Zihni Müziğin kurucusu Zihni Şahin ile irtibata geçiyoruz. Röportaj teklif ettiğimizde bizi kırmayıp yoğun iş trafiğinin arasında mağazasına davet ediyor.

Zihni Müziğin sahibi Zihni Şahin Elektrik mühendisi olarak ITU den mezun olmuş, bir süre mühendislik yaptıktan sonra ticarete atılmış ve senelerdir de müzik marketi piyasasında. Teknolojik yeniliklere kapısı sonuna kadar açık. Vaktiyle delikli kartları kullanarak programla da yapmış, torrent sitelerinin altını üstüne de getirmiş. Şimdilerde ise ebay ve gittigidiyor üzerinden dünyaya satış yapıyor, müşterileriyse onu twitter'dan takip ediyor.



Bitcoin hikayesini soruyoruz. 2013 yılında, yani daha bitcoin fiyatı tavan yapıp da herkesin diline düşmeden önce internette ekonomi sitelerinin birinde görmüş. Biraz kurcaladığında bunda gelecek var diye karar verip kaydını yaptırmış coinmap sitesine. Ama çok da üzerinde durmadığından olacak bugüne kadar ne mağazada ne de online olarak bitcoin ile satış yapmamış.

Bitcoin ile ilk satışını @bitcoinhaber ile gerçekleştirme teklifimizi kabul ediyor. Bugüne kadar hiç tecrübe etmediğinden hangi kur üzerinden satış gerçekleşecek gibi detayları çok da önemsemiyoruz. İnterneti açıp Türkiye'de hizmet veren iki bitcoin borsasının kurlarını gösteriyorum. BTCTürk kuru üzerinde anlaşıyoruz.



Bu işlem Türk müzik piyasasında bitcoin ile ilk satış olacağından anlamlı bir ürün seçme görevinin ağırlığı da üzerimde. Neyse ki bir gece önceden kafa yorup isteyeceğim plağı, daha doğrusu şarkıyı seçmiştim:

Barış Manço'dan KAZMA..  Tüm bitcoin madencilerine gelsin...





Zihni bey sağolsun Kazma şarkısının olduğu bir Barış Manço plağını arıyor tarıyor ama mağazadan çıkmıyor. Depodan getirmekle vakit kaybetmemek için aynı albümün CD'sini alıyorum.



Kazma deyince konu haliyle bitcoin madenciliğine geliyor. Çok yüksek hızlı bilgisayarlar gerekiyormuş galiba diyor. O işe girmedim hiç. Ben bitcoin'e daha çok ödeme aracı olarak bakıyorum. Şu anda PayPal ile çalışıyorum. Gittigidiyor ve Ebay üzerinde çevrimiçi mağazamız var. Bitcoin ödemesine geçse ilk uygulayan ben olurdum herhalde.

Sıra aldığım Barış Manço CD'sinin parasını bitcoin ile ödemeye geldi. Zihni Bey'in bilgisayarında multibit cüzdanı yüklü. iPhone için cüzdan uygulaması olmamasından yakınıyor. Bitcoin adresinin karekodunu sonradan kasanın önüne yapıştırmak üzere yazıcıdan çıkartıyoruz. CD nin bedeli olan 0.009 BTC yi verdiği adrese gönderiyorum. İşlem tamam...

Bu küçük alışverişin Türkiye'de bitcoin ile alışveriş yapmak isteyip de tereddüt eden işletme sahipleri için örnek olmasını diliyoruz. Yolunuz Kadıköy'e düşerse Akmar pasajında Zihni Müziğe bir uğrayıverin.

Bitcoin'e gösterdiği ilgi için, hoşsohbeti için ve mağazasında misafir edip ısmarladığı çay için Zihni Şahin'e çok teşekkür ediyorum.

Biz daha haberi yazmak için eve gelmeden Zihni Müzik  kendi twitter takipçileri ile alışverişimizi paylaşmış bile :)



Zihni Müzik
Adres : Mühürdar cad. Akmar Pasajı 70/13 Kadıköy 
Tel 0216 3365009 / 0216 3492268
Twitter: http://twitter.com/zihnimuzik

Röportaj: @BitcoinHaber

İlgili diğer haberler:
Bilecik İstasyon Eczanesi bitcoin kabul ediyor
Bitcoin ile Çamlıca'da çay