@BitcoinHaber: Bithack Istanbul

15 Mart 2014 Cumartesi

Bithack Istanbul

Türkiye'de Bitcoin ile ilgili ilk etkinliklerden biri Bithack İstanbul 5-6 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.



Yalın girişim danışmanı Burak Yaman tarafından organize edilen Bitcoin Hackathon, Bithack Istanbul 2014'te katılımcılar bitcoin projelerini diğer katılımcıların ve jüri üyeleri Emre Kenci, Bora Kızıl, Çağatay Yüksel ve Fırat İleri'nin beğenisine sunacaklar.

Etkinliğin amacı nedir?

Bitcoin konusunda henüz hayata geçirilmemiş iyi fikirlerin ortaya çıkartılması. Önce fikirler ortaya atılır ve jüri üyelerince oylanır. Oylamayı geçen fikirlerin sahipleri takımlarını oluşturur ve iki gün boyunca belirli saatler arasında proje üzerinde çalışılır, öne sürülen projenin bir demosu ikinci günün sonunda diğer katılımcılarla paylaşılır.

Etkinliğe kimler katılabilir?

Etkinliğe herkes katılabilir. Öncelikli olarak tasarımcılar ve geliştiriciler için organize edilmiştir ancak girişimciler ve yatırımcılarda bu buluşmaya gelebilir. Bu etkinlik Türkiye’deki Bitcoin camiasını oluşturan bireylerin birbirlerini tanıyabilmeleri için büyük bir fırsat.

Bithack İstanbul 5-6 Nisan 2014 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesinde yapılacak.


Hackathon kelimesi "Hack" ve "Marathon" kelimelerinin birleşmesinden oluşmuş yazılım çevrelerinde bir çeşit program kodlama festivali diyebileceğimiz etkinliğe verilen addır. (Wikipedia)

Etkinlik sayfası: http://istanbul.bithack.co/
CoinKolik sitesindeki duyuru: http://www.coinkolik.com/bithack-istanbul-05-06-nisan-2014/
BitcoinTalk forumundaki ilgili başlık: https://bitcointalk.org/index.php?topic=500191.0
BigPara da çıkan haber:  http://www.bigpara.com/haber-detay/gundem/bithack-istanbul-yaklasiyor---/922010/