@BitcoinHaber: Pamir Gelenbe Bitcoin Sunumu (Video)

3 Mart 2015 Salı

Pamir Gelenbe Bitcoin Sunumu (Video)

Pamir GELENBE - "Bugün bitcoin 1994'te internetin olduğu yerde"

Pamir Gelenbe ve Sean Percival ile Bitcoin, Startup Turkey 2015


E-tohum tarafından düzenlenen StartupTurkey 2015 etkinliği 25-26 Şubat tarihlerinde Antalya'da 100'ü aşkın girişim ile bir o kadar da yatırımcının katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte bitcoin konulu sunum yapan Hummingbird Ventures partneri ve Coinsummit kurucu ortağı Pamir GELENBE, bitcoin'in bugün geldiği yeri internet'in 1994 yılındaki durumuyla karşılaştırdı.

internet-1994-bitcoin-2015-pamir-gelenbe-etohum-startup
94'ün İnterneti ile Bitcoin'in Bugünü

Bitcoin'in madencilik altyapısının Cointerra, Hashfast ve Bitfury gibi yeni ve hızlı büyüyen oyuncular tarafından geliştirilmesini 94'te Cisco'nun internet altyapısını geliştirmesine benzeten Gelenbe, bitcoin borsalarını da o yılların internet servis sağlayıcıları ile karşılaştırdı.

Pamir Gelenbe, dünya çapında pek çok büyük şirketin bitcoin'e yatırım yaptığına değinerek, perakende şirketlerinin bitcoin kabul etmeye başladığını aktardı.

Bitcoin'in devrimsel niteliği ile ilgili olarak da : "Bitcoin para biriminden çok, blok zincirini temel alan güçlü ve yıkıcı bir teknoloji. Aynı zamanda maddi anlamda da geleneksel sistemlere meydan okuyan bir özelliği var. Uluslararası para aktarma işlemlerinde 1 milyon dolarlık EFT için bile neredeyse hiçbir ücret ödemiyor, anında karşıdaki kişiye ulaştırabiliyorsunuz. En önemlisi, para devletin ya da merkez bankalarının kontrolünden çıkarak bireyler arası hale geliyor ve mecazi olarak herkesin kendi bankası oluyor" diye konuştu.


pamir-gelenbe
Pamir GELENBE



Kaynak : http://www.etohum.com/turkiyeden-milyar-dolarlik-teknoloji-sirketi-cikar-mi
Fotoğraflar : twitter