@BitcoinHaber: Takascoin Bitcoin ile Ödeme Sistemi

12 Mart 2015 Perşembe

Takascoin Bitcoin ile Ödeme Sistemi


Birkaç ay önce Takascoin ile Coinvoy ortaklığının başladığını Ahmet Hakan ÖZGÜR röportajı ile @bitcoinhaber okurlarına duyurmuştuk. İşte bugün o ortaklık meyvesini veriyor ve Takascoin Tüccar entegrasyonu projesiyle Türkiye'deki ticari işletmeler için bitcoin ile ödeme kabul etmeyi kolaylaştırıyor.

Gurbettten mektup var:

Coinvoy kurucularından Safir Cu, ekibi ile beraber çalışmalarını yürüttüğü Hong Kong dan paylaştığı mesajında projenin tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu:

coinvoy-ekibi
Coinvoy Ekibi ve Ahmet Hakan Özgür


Ticari ödemelerde Bitcoin kabul etmeyi sağlayan "Takascoin İşletmeler İçin Bitcoin Entegrasyonu" servisinin açılışı üzerine ilginiz için çok teşekkürler. İster Türk Lirası karşılığında Bitcoin ile satış yapmayı, ister ürün karşılığını Bitcoin olarak saklamayı sağlayarak Bitcoin'i Türkeye pazarına dahil eden bu ilk atılımın içinde olmak bizim için çok sevindirici.

Bitcoin, özelllikle güvenlik, hız ve ekonomik performans konularında ödeme sistemlerine devrimsel bir gelişim getirdi. Dünya çapında her türlü değer alışverişini internet üzerinden anında yayınlayarak yüzlerce bilgisayar tarafından geri dönülmez bir şekilde kesinleşmesini sağlayan bu sistem bugün artık Microsoft, Dell, Paypal, Greenpeace gibi birçok etkin ismin içinde bulunduğu 100.000'den fazla kurum tarafından kullanılıyor.

Teorik anlamda bu teknolojiyi her türlü ücret, bağış, bilgi, mülkiyet, telif veya diğer kullanım ve erişim hakları alışveriş ve paylaşımında hiç alışık olmadığımız bir kolaylık ve ucuzlukla kullanabiliriz. Bu açıdan Bitcoin, bugün yaygın olarak kullandığımız ödeme sistemlerinin tümünün bir üst sürümü olarak düşünülebilir. Ancak her gelişmiş sürüm gibi Bitcoin ödemeleri de günümüz Pazar ekonomisine entegrasyon sürecinde mevcut altyapıya dair lokal düzenlemeler gerektiriyor. Bitcoin ödemelerinin Türkiye'de rahatlıkla kabul edilebilmesi için de gereken bu düzenlemeleri Takascoin İşletmeler İçin Bitcoin Entegrasyonu adı altında Coinvoy ve Takascoin'in bu ortak projesinde tamamladık.

Bitcoin fiyatında oluşabilecek anlık değişimleri etkisiz kılarak ürün fiyatını Türk Lirası ile sabitleyen ve aynı gün satıcının banka hesabına Türk Lirası olarak aktaran bu sistemle yaygın ödeme sistemlerinin tanıdıklığında bilinmedik bir kolaylığı sunuyoruz. Coinvoy olarak bizi en çok heyecanlandıran, Türkiye'de Bitcoin kabul etmeye başlayan kişi, işletme ve kurumların dünya Bitcoin medyasında yaratacağı etkiyi ve bunun Türkiye'deki Bitcoin pazarına yansımasını izleyecek olmak.

Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. BitcoinHaber okuyucularıyla sevgilerimle paylaşıyorum :)

Safir Cu

İlgili Haberler:
Takascoin Coinvoy ile İşbirliği Yapıyor - Ahmet Hakan ÖZGÜR ile röportaj
Bitcoin Ödeme Arayüzü - Coinvoy