@BitcoinHaber: Bitcoin Satın Almak

28 Şubat 2015 Cumartesi

Bitcoin Satın Almak

Tane Tane Bitcoin >> 4 - Bitcoin Satın Almak

- Madencilik de bir yol ama yeni başlayan birisi için bitcoin cüzdanını doldurmak için en kolay olan yol bitcoin satın almak.

- Nereden bitcoin satın alabilirim?

- Nereden ya da kimden bitcoin satın alabileceğini soruyorsun, cevabı basit: Bitcoin satmak isteyen bir başkasından. Diğer her türlü ekonomik varlık nasıl el değiştiriyorsa aynısı bitcoin için geçerli. Elinde bitcoin bulunan birisi bunu dolar ya da TL'ye çevirmek istiyorsa, bir başkası da elindeki TL ya da dövizi verip bitcoin almak istiyorsa, ikisi karşılaşırlar. İlki parayı alır ikincisi bitcoin'i alır ve yollarına devam ederler.

- Karşılaşır derken nerede karşılaşır?

- Bizim burada oturduğumuz gibi bir masanın iki yanında da karşılaşmış olabilirler. Tabii ki fiziki karşılaşma çok pratik değil. Bunun için borsalar var.

- Nasıl yani? Bitcoin borsada da işlem mi görüyor?

- Evet bitcoin borsaları var. Borsa derken sadece hisse senedi işlemi yapılan borsaları düşünme. Herşeyin borsası olabilir. Altının da, petrolün de,  hatta çiçek borsası bile oluyor. Bitcoin de sadece bitcoin'in el değiştirdiği borsalarda alınıp satılıyor.

- Bu borsalar neredeler? ABD'de mi?

- Bitcoin ile tanışmış her ülkede var. Bitstamp, coinbase, bitfinex, okcoin, btc-e içlerinde en büyükleri. Türkiye'de faaliyet gösteren bitcoin borsaları bulunuyor. Bunlardan ilki btcturk, 2013 de kuruldu. Daha sonra koinim.com açıldı. Bu borsada bitcoin dışında litecoin de satılıyor.

- Litecoin nedir?

- Litecoin ve diğer bitcoin benzerlerini anlatabilmem için bitcoin'in nasıl çıktığı konusunu açalım istersen.

- Tamam. Bitcoin nasıl çıktı? Bitcoin'i kim bulmuş?

Sonraki Bölüm: 5. Bitcoin'i Kim Buldu?


Tane Tane Bitcoin